> > Blauwtjes

Blauwtjes

De afgelopen week ben ik twee keer op pad gegaan, op zoek naar een bijzonder zeldzaam vlindertje: het veenbesblauwtje. Een klein, subtiel vlindertje. Het is gelukt om er een te vinden en het mooie is dat het ook een erg mooi exemplaar is. Ik ben dan ook erg blij met de foto: een zeldzaam vlindertje, mooi op dopheide in het eerste zonnetje. Wat wil je nog meer!

Veenbesblauwtje

Wat nog eens extra leuk was is dat ik ook veel heideblauwtjes heb gevonden. Twee leenden zich erg goed voor een foto waarin het vlindertje minder beeldvullend is. Zuring heeft prachtige kleuren en werkt erg leuk als het langzaam wegloopt uit je scherptediepte. De kleuren en het schilderachtige van de zuringbloemetjes maken dit tot een van mijn favoriet platen.

Als je dan ook nog een heideblauwtje in zijn natuurlijke omgeving vind waarbij drie sprietjes parmantig op rij staan en een blauwtje bovenop het hoogste sprietje zit dan is het weer een succesvol weekje geworden.

Met moeite heb ik een paar foto's weten uit te kiezen die ik kon vervangen, zodat de lijst met foto's niet al te groot groeit.