> Laatste artikelen
Op zoek naar bloeiende zuurstokken

Op zoek naar bloeiende zuurstokken

15-05-2017

Dankzij een goede tip van Bob Luijks op natuurfotografie.nl had ik gelezen over het Hohnbachtal bij Kelmis. Als beginnend orchideëen enthousiast sprak de omschrijving van vele mannetjesorchissen in het bos me erg aan. De mannetjesorchis is een vroege bloeier, dus meestal is hij uitgebloeid als ik in de Eifel kom.

Kievitsbloemen, een uitdagend onderwerp

Kievitsbloemen, een uitdagend onderwerp

25-04-2017

De kievitsbloem is een interessant, en tegelijk uitdagend foto onderwerp wat mij betreft. Ze groeien op veel plakken langs het Zwarte water tussen Zwolle en Hasselt, dus voor mij is het een thuiswedstrijd. Gelukkig maar, want ik heb heel wat mooie ochtendjes nodig gehad om een beetje in de flow te komen.

Holwortel geportretteerd

Holwortel geportretteerd

03-04-2017

"Dat lijkt wel een orchidee". Dat was de reactie van mijn vrouw toen ik foto's liet zien van een sessie in het veld tussen de holwortel. En het is ook een prachtig bloempje! Ik schaam me dan ook wel een beetje omdat ik hem jaren lang voorbij ben gelopen. Beauty is in the eye of the beholder!

Geslaagde Pixperience NXT LVL!

Geslaagde Pixperience NXT LVL!

21-03-2017

Afgelopen zaterdag was het zo ver: een mooie dag in Nijkerk bij de Pixperience NXT LVL. Een mooi evenement rondom natuurfotografie. Het was voor mij een grote eer om een lezing te mogen verzorgen aan de start. Daarna kon ik heerlijk genieten van de sfeer, goede gespreken en boeiende lezingen van andere sprekers. Alles bij elkaar was het een dag vol inspiratie!

Sneeuw-klokjes

Sneeuw-klokjes

14-02-2017

Sneeuwklokjes zijn prachtige elegante bloempjes. En een heerlijke start van het macro seizoen omdat ze al in de tweede helft van de winter bloeien. De perfecte manier om in februari al weer lekker op je knietjes achter je macrolens te zitten. Maar als er dan ook nog eens sneeuw valt als ze al bloeien dan kan ik als fotograaf mijn geluk niet op. Een verslagje van een heel setje sessies in het veld.