> Laatste artikelen
Mijmeringen

Mijmeringen

20-08-2017

Steeds meer word voor mij fotografie echt een personlijke uitingsvorm. Wat boeit mij en vooral, hoe wil ik die dingen die me boeien vastleggen. Laatst werd ik getriggered door een gesprek met een kunstenaar. Woorden van hem bleven hangen en maakten mij bewust van wat er bij mij in het veld gebeurt als ik achter mijn statiefje aan het werk ben.

Moeraswespenorchissen op Texel

Moeraswespenorchissen op Texel

06-07-2017

De afgelopen 2 weken heb ik vakantie gevierd op Texel. Dit waddeneiland is een paradijsje voor de natuurfotograaf, maar de zomervakantie is toch vooral gezinstijd, dus heel veel ben ik er niet op uit geweest. Daarom heb ik me tijdens een paar vroege en late sessie geconcentreerd op wat ik op dit moment toch het allerleukste vind: bloemenfotografie.

Zwarte vlindergies kiek’n

Zwarte vlindergies kiek’n

11-06-2017

Soms heb je van die opmerkingen die blijven hangen. Stel, je staat met een lekker zonnetje bij 20 graden in je zwembroek in een mooie beek tussen de plompebladeren. Camera op statief voor je neus met weidebeekjes die in tientallen om je heen dwarrelen. Er is maar 1 nadeel aan dit mooie plekje: er zijn meer mensen die hier recreëren, er loopt een fietspad langs de beek.

Prachtig mannetje bruine vuurvlinder

Prachtig mannetje bruine vuurvlinder

28-05-2017

Normaal gesproken probeer ik net als iedereen vooral mijn successen te delen op mijn website. Niemand zit te wachten op slechte foto's ten slotte. Maar ja, ergens is het ook wel mooi om eens de mindere verhalen te horen toch? Voorkomt weer dat mensen denken dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is. En eerlijk is eerlijk, ik loop vaker buiten dan dat ik foto's maak die de moeite waard zijn!

Op zoek naar bloeiende zuurstokken

Op zoek naar bloeiende zuurstokken

15-05-2017

Dankzij een goede tip van Bob Luijks op natuurfotografie.nl had ik gelezen over het Hohnbachtal bij Kelmis. Als beginnend orchideëen enthousiast sprak de omschrijving van vele mannetjesorchissen in het bos me erg aan. De mannetjesorchis is een vroege bloeier, dus meestal is hij uitgebloeid als ik in de Eifel kom.