> Laatste artikelen
Zoektocht naar een betere statiefkop

Zoektocht naar een betere statiefkop

14-04-2020

Ruim tien jaar doe ik nu aan macrofotografie. En vanaf het begin heb ik naar volle tevredenheid met een niet al te zwaar balhoofd gewerkt. Maar sinds ik extreme vergrotingen gebruik en soms ook een hele zware set begon het gebruik van een balhoofd wat te schuren en dus werd het tijd eens te kijken wat voor keuze er nog meer is.

Dewdrops are a nature photographers best friend

Dewdrops are a nature photographers best friend

07-06-2019

Ik mag graag fotograferen in de vroege ochtend. Toegegeven: de wekker om half 5 zetten is niet perse leuk, maar de verstilling, de zingende vogels, het licht en inactieve insecten vanwege de lage temperatuur zijn geweldig. Maar 1 ding maakt het sowieso de pijn van het vroege opstaan meer dan waard: dauwdruppels!

Op zoek naar... waardplanten

Op zoek naar... waardplanten

29-05-2019

Veelal fotografeer ik lekker dicht bij huis, maar zo in het voorjaar, in de mooiste maanden van het jaar kriebelt het altijd. Een veelkleurigheid aan bloemen komt in bloei, allerlei leuke vlindersoorten beginnen weer te vliegen en alles is afwisselend groen. Een prachtig moment om naar een van mijn favoriete gebieden te gaan: de Eifel.

Vele tinten paars!

Vele tinten paars!

10-05-2019

Het voorjaar kent vele kleuren: heldergeel van speenkruid, teer wit van bosanemoontjes, salomonszegel en lelietjes van dalen. Maar ik geloof dat alle varianten op paars, blauw en roze mij dit voorjaar het meeste aanspraken. Zomaar een blogje met 3 fotogenieke vroege bloeiers in de kleur paars: holwortel, kievitsbloem en de brede orchis.

24 uur gekkigheid in het Hallerbos

24 uur gekkigheid in het Hallerbos

27-04-2019

Het was al weer 7 jaar geleden dat ik in het Hallerbos was. Fotografisch was ik toen al best wel met macro fotografie bezig, maar totaal overweldigd door de schoonheid daar heb ik alleen maar landschapjes geschoten. En toen was ik best tevreden. In de afgelopen 7 jaar is mijn stijl en aanpak in ieder geval echt fors veranderd, want afgelopen week heb ik een andere insteek gekozen.