> Laatste artikelen
Trotse leraar

Trotse leraar

14-04-2018

Soms vallen de omstandigheden echt perfect uit. Zo ook tijdens mijn laatste workshop voorjaarsbloeiers. Mist en een gefiltert zonnetje met sluierbewolking gaf ruim een uur lang grandioos licht. Perfect natuurlijk voor tijdens een workshop. Met de talenten van de deelnemers en toch ook wel dankzij mijn begeleiding hoop ik zijn er prachtige beelden gemaakt.

Ruig haarmos

Ruig haarmos

20-03-2018

Heel veel kom ik helaas niet aan fotograferen toe, maar gelukkig heb ik er af en toe toch een mooie ochtend tussen zitten. Zo ook laatst, op het Kootwijkerzand tussen het haarmos. Sneeuwklokjes leverden eigenlijk bijna geen resultaten op waar ik over te spreken was en eigenlijk verwachtte ik ook weinig van een ochtendje haarmos. Toch kreeg ik zeker geen spijt.

Experimentjes met een flitser

Experimentjes met een flitser

27-02-2018

De winter is voor mij niet altijd het beste fotografie seizoen: er zijn geen bloemen en insecten (mijn favoriete onderwerpen), je kan door de korte dagen niet voor of na werktijd fotograferen en doorgaans heb je veel grauw en grijs weer. Maar toch is het af en toe even nodig om op een knopje te drukken om de fotografieverslaving een beetje onder controle te houden...

Heidelibellen

Heidelibellen

12-10-2017

Tja, de herfst is al aangebroken en iedereen zit in de paddenstoelen, maar ik loop wat achter vanwege een drukke agenda. Tijd voor wat mosterd na de maaltijd: heidelibellen. De ultieme (na)zomer soorten waar ik als liefhebber altijd enorm van kan genieten.

Mijmeringen

Mijmeringen

20-08-2017

Steeds meer word voor mij fotografie echt een personlijke uitingsvorm. Wat boeit mij en vooral, hoe wil ik die dingen die me boeien vastleggen. Laatst werd ik getriggered door een gesprek met een kunstenaar. Woorden van hem bleven hangen en maakten mij bewust van wat er bij mij in het veld gebeurt als ik achter mijn statiefje aan het werk ben.