> Laatste artikelen
Zwarte vlindergies kiek’n

Zwarte vlindergies kiek’n

11-06-2017

Soms heb je van die opmerkingen die blijven hangen. Stel, je staat met een lekker zonnetje bij 20 graden in je zwembroek in een mooie beek tussen de plompebladeren. Camera op statief voor je neus met weidebeekjes die in tientallen om je heen dwarrelen. Er is maar 1 nadeel aan dit mooie plekje: er zijn meer mensen die hier recreëren, er loopt een fietspad langs de beek.

Prachtig mannetje bruine vuurvlinder

Prachtig mannetje bruine vuurvlinder

28-05-2017

Normaal gesproken probeer ik net als iedereen vooral mijn successen te delen op mijn website. Niemand zit te wachten op slechte foto's ten slotte. Maar ja, ergens is het ook wel mooi om eens de mindere verhalen te horen toch? Voorkomt weer dat mensen denken dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is. En eerlijk is eerlijk, ik loop vaker buiten dan dat ik foto's maak die de moeite waard zijn!

Op zoek naar bloeiende zuurstokken

Op zoek naar bloeiende zuurstokken

15-05-2017

Dankzij een goede tip van Bob Luijks op natuurfotografie.nl had ik gelezen over het Hohnbachtal bij Kelmis. Als beginnend orchideëen enthousiast sprak de omschrijving van vele mannetjesorchissen in het bos me erg aan. De mannetjesorchis is een vroege bloeier, dus meestal is hij uitgebloeid als ik in de Eifel kom.

Kievitsbloemen, een uitdagend onderwerp

Kievitsbloemen, een uitdagend onderwerp

25-04-2017

De kievitsbloem is een interessant, en tegelijk uitdagend foto onderwerp wat mij betreft. Ze groeien op veel plakken langs het Zwarte water tussen Zwolle en Hasselt, dus voor mij is het een thuiswedstrijd. Gelukkig maar, want ik heb heel wat mooie ochtendjes nodig gehad om een beetje in de flow te komen.

Holwortel geportretteerd

Holwortel geportretteerd

03-04-2017

"Dat lijkt wel een orchidee". Dat was de reactie van mijn vrouw toen ik foto's liet zien van een sessie in het veld tussen de holwortel. En het is ook een prachtig bloempje! Ik schaam me dan ook wel een beetje omdat ik hem jaren lang voorbij ben gelopen. Beauty is in the eye of the beholder!