> Publicaties en prijzen
Portfolio met tips in Roots magazine!

Portfolio met tips in Roots magazine!

24-04-2018

Yes! Erg gaaf als je foto's gewaardeerd worden. En wat is er nou meer waardering voor je werk dan een portfolio en publicatie in een prachtig tijdschrift? Ik ben dan ook apetrots op een mooie publicatie van maar liefst 8 pagina's in Roots magazine. Heel erg gaaf om je eigen foto's paginagroot geprint te zien staan.

Geslaagde Pixperience NXT LVL!

Geslaagde Pixperience NXT LVL!

21-03-2017

Afgelopen zaterdag was het zo ver: een mooie dag in Nijkerk bij de Pixperience NXT LVL. Een mooi evenement rondom natuurfotografie. Het was voor mij een grote eer om een lezing te mogen verzorgen aan de start. Daarna kon ik heerlijk genieten van de sfeer, goede gespreken en boeiende lezingen van andere sprekers. Alles bij elkaar was het een dag vol inspiratie!

3e prijs in de International Garden Photographer of the Year!

3e prijs in de International Garden Photographer of the Year!

04-02-2017

Begin januari kwam er een spannend mailtje binnen van de International Garden Photographer of the Year. De boodschap? Je bent in de prijzen gevallen, begin februari word bekend gemaakt wat je precies gewonnen hebt. Erg spannend, want binnen de prijswinnaars zitten nog best wel wat niveau's. Uiteindelijk mocht ik een podium plekje veroveren met mijn beeld. Super trots!

Publicatie in Roots magazine

Publicatie in Roots magazine

25-07-2016

Het is altijd gaaf om je foto's gepubliceerd te zien en het is me gelukt weer een mooie pagespread te krijgen in Roots magazine. Mijn uitsluipserie van een smaragdlibel is mooi opgenomen als serie beelden in het tijdschrift. En al zeg ik het zelf, het ziet er strak uit!

Twee ereplaatsjes in de IGPOTY competitie!

Twee ereplaatsjes in de IGPOTY competitie!

05-02-2016

Sinds een tijdje stuur ik bij sommige internationale competities foto's in. Altijd spannend, maar de concurrentie is enorm. De aantallen ingezonden foto's loopt altijd in de duizenden en zie dan maar eens bij de besten te belanden. Dit jaar had ik voor het eerst ingezonden in the International Garden Photographer of the Year competitie.

Plaatsje veroverd in de roots agenda

Plaatsje veroverd in de roots agenda

05-09-2015

Elke keer als je meedoet aan een fotowedstrijd is het spannend. Doorgaans ligt het niveau hoog en er komt alleen maar meer concurentie bij. Maar het is dit jaar weer gelukt om een mooi plekje in de roots agenda te veroveren. Het is dit jaar een foto van een opwarmend dambordje tussen de grassen. Altijd leuk om een foto van jezelf weer in een agenda te zien!

Publicatie van mijn hand over macrofotografie

Publicatie van mijn hand over macrofotografie

26-05-2015

Als fotograaf is het natuurlijk leuk als je foto's bekeken worden. Nog leuker wordt het als je betaald wordt om je foto's te delen en als dat dan voor een buitenlands tijdschrift is dan is het feestje compleet. Ik ben dan ook erg trots op een mooi artikel in Amateur Photographer van 2 pagina's waarin ik zowel de foto's als de tekst voor het artikel heb mogen aanleveren.

Publicatie in het praktijkboek wildlife fotografie

Publicatie in het praktijkboek wildlife fotografie

24-04-2015

Een poosje terug kwam het 'praktijkboek wildlife fotografie' uit. Een nieuwe uitgave van de Birdpix uitgeverij in de serie waarin onder andere ook een prachtig boek over macrofotografie is uitgegeven. Ik ben niet echt een wilfotograaf in hart en nieren maar toch werd ik gevraagd voor dit boek een van mijn foto's aan te leveren.

Foto's in verschillende tijdschriften

Foto's in verschillende tijdschriften

08-04-2015

Als fotograaf is het in een digitale tijd waarin foto's het hele web overgaan nog altijd mooi om je beelden op papier te zien en daadwerkelijk vast te kunnen houden. En dankzij het winnen van de Outdoor Photorgrapher of the year competitie en een extra plekje als 'commended' foto zijn mijn beelden in 2 opeenvolgende uitgaves van het tijdschrift beland.

Categorie winnaar outdoor photographer of the year!

Categorie winnaar outdoor photographer of the year!

14-01-2015

Vol trots kan ik vertellen dat ik in de prijzen ben gevallen in mijn eerste internationale fotowedstrijd. Mijn beeld van een opwarmend heideblauwtje heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie "small world" in de outdoor photographer of the year competitie! Een enorme opsteker waar ik superblij mee ben!

Mijn foto op de cover van de nieuwe veldgids libellen

Mijn foto op de cover van de nieuwe veldgids libellen

17-08-2014

De veldgids libellen van de KNNV heeft al een heel aantal drukken gezien, maar de nieuwe druk heeft voor mij wel een heel leuk detail: op de voorkant van de gids prijkt mijn foto van een dreigend mannetje weidebeekjuffer. En op de achterkant nog een smaragdlibel van mijn hand. Als libellen-liefhebber vind ik dit toch wel een hele eer!

Een geslaagde macro pixperience

Een geslaagde macro pixperience

05-03-2014

Afgelopen zaterdag was een mooie dag voor mij: op de macro pixperience mocht ik 2 lezingen verzorgen en werd het praktijkboek macrofotografie met meerdere beelden van mij er in gelanceerd.

1e plaats in de clubwebdstrijd van VNF Apeldoorn

1e plaats in de clubwebdstrijd van VNF Apeldoorn

12-11-2013

Afgelopen week was de clubwedstrijd van VNF Apeldoorn. Je kon insturen in verschillende categoriën, waaronder "Macro en dichtbij". Met trots kan ik vertellen dat ik de eerste plaats heb veroverd in deze categorie met mijn foto van een heideblauwtje dat zich opwarmt in de eerste zonnestralen.

Foto in de Roots/SNP agenda geplaatst

Foto in de Roots/SNP agenda geplaatst

02-09-2013

Vorig jaar was ik zo handig geweest om de reminder voor het insturen van de Roots agenda een maand te laat te zetten en was ik dus te laat om in te sturen. Dit jaar heb ik de deadline niet gemist en weer foto's ingestuurd. Net als in 2009, 2010 en 2011 kan ik met trots meedelen dat er opnieuw een foto van mij is geplaatst.

Foto publicatie in Praktijkboek Landschapsfotografie

Foto publicatie in Praktijkboek Landschapsfotografie

26-03-2013

Sinds een poosje is het praktijkboek Landschapsfotografie van Nederpix beschikbaar. Een foto van mij is opgenomen in dit boek. Het gaat om een groothoekopname op het Kootwijkerzand die door zijn voorgrond een mooie diepte heeft.

Publicatie in het tijdschrift van Staatsbosbeheer

Publicatie in het tijdschrift van Staatsbosbeheer

04-01-2013

Als fotograaf is het natuurlijk gaaf als er dingen over je fotografie gepubliceerd worden in tijdschriften. Ik ben dan ook erg blij met een interview en een aantal beelden van mij in het tijdschrift van Staatsbosbeheer. Hieronder een foto van het artikel.

Mijn foto voorop de agenda van natuurmonumenten!

Mijn foto voorop de agenda van natuurmonumenten!

15-08-2012

Een foto verkopen is altijd leuk natuurlijk. Maar dit maal heb ik wel een hele leuke plek veroverd met mijn foto van de zeldzame Kempense heidelibel: mijn foto prijkt trots op de voorkant van de natuurmonumenten zakagenda voor 2013!

Foto van mij in het boek 'beleef buiten'

Foto van mij in het boek 'beleef buiten'

14-11-2011

Vorige week is het boek "Beleef buiten" gepresenteerd. Een boek vol met de mooiste foto's van Nederpix en Birdpix. Het doel van het boek is mensen enthousiast te maken voor de natuur en er is een foto van mij gekozen voor een spread. Het gaat om een landschapsbeeld van de Elspeter heide.

2 foto's gepubliceerd in de roots agenda

2 foto's gepubliceerd in de roots agenda

13-09-2011

De afgelopen twee jaar heb ik meegedaan aan de grasduinen agenda fotowedstrijd. Beide keren is het gelukt een plek te bemachtigen. Dit jaar waren dat zelfs twee plaatsen. Een foto van een burlend edelhert in Engeland en mijn grutto in berijpt gras hebben de agenda gehaald.

Onthulling expositie van het Flevolandschap

Onthulling expositie van het Flevolandschap

05-09-2011

Het zal mij niet zo gauw weer gebeuren verwacht ik zo maar: vandaag mocht ik een tweetal van mijn foto's presenteren aan prinses Irene van Lippe-Biesterfeld. Dit alles in het kader van de opening van een expositie van het Flevolandschap, bedoeld om mensen te inspireren de natuur in te gaan.

Eerste en derde prijs grasduinen

Eerste en derde prijs grasduinen

21-07-2011

Deze maand had ik wel een erg leuke uitslag toen ik de winnaars van de foto van de maand bekeek. Het thema was zomerse insecten en ik had meerdere foto's ingestuurd. Tot mijn positieve verassing had ik zowel de eerste als de derde prijs gewonnen. Wel een erg leuke score dus en ook een bevestiging dat ik op de goede weg ben.

Derde plaats grasduinen foto van de maand

Derde plaats grasduinen foto van de maand

12-04-2011

Soms zijn er van die momenten die gewoon een leuke verassing zijn. Voor de maand maart was ik winnaar van de derde prijs in de grasduinen foto van de maand competitie. Ik was al een paar keer bijna in de prijzen gevallen, maar voor de maand maart was ik dit keer als derde geëindigd.

Opnieuw een plekje in de grasduinen agenda

Opnieuw een plekje in de grasduinen agenda

07-10-2010

Ook dit jaar is het weer gelukt: opnieuw heb ik een plaatsje in de grasduinen agenda weten te veroveren. Op een van de weinige beschikbare plekjes is mijn foto van een icarus blauwtje is geplaatst. Een erg leuke opsteker weer die voor mij bewijst dat ik goed bezig ben met mijn fotografie.

Meerdere foto's gepubliceerd in de Grasduinen

Meerdere foto's gepubliceerd in de Grasduinen

11-07-2010

In de grasduinen van deze maand staan meerdere foto's van mij. Mijn uitsluipserie van de bruine korenbout staat er in en ook mijn foto van het mannetje venwitsnuitlibel staat er in.

Living on the edge

Living on the edge

24-09-2009

Een poos geleden kreeg ik een mailtje met de vraag om het origineel van een foto van mij door te sturen. Het ging om een foto van een blauwe reiger in de sneeuw die gebruikt zou worden in een boek. Een paar dagen terug werd het onderstaande boek gelanceerd.

Een plaatsje in de grasduinen agenda

Een plaatsje in de grasduinen agenda

08-09-2009

De afgelopen week viel er een leuk pakketje op de deurmat: een gratis grasduinen agenda. Het bleek dat ik met mijn inzending voor de fotowedstrijd van grasduinen (een krokus) een plekje had veroverd. Erg leuk natuurlijk om jouw foto te zien staan in een agenda die overal in de boekhandels ligt.