Even voorstellen...

Ik ben Johannes Klapwijk, geboren in 1982. Als jongetje hield ik van de natuur, maar dan wel het liefst vanaf de bank. Ik kon uren genieten van natuurfilms, natuurboeken en natuurtijdschriften. Toen ik ouder werd ging ik zelf vaker naar buiten en naarmate ik meer genoot van het buiten zijn ontstond de drive om die mooie ervaringen en ontmoetingen in de natuur vast te leggen op de gevoelige plaat. Een passie was geboren.

Portret van Johannes Klapwijk

Met de overstap van analoge naar digitale fotografie is mijn fotograferen langzaam veranderd in het steeds doelbewuster zoeken van mooie beelden. In die periode heb ik mij als fotograaf sterk ontwikkeld in werkwijze en apparatuur. Toen ik in 2010 meerdere vragen kreeg over het geven van workshops heb ik mijn fotografie geprofessionaliseerd en is het uitgegroeid tot een serieus bedrijfje.

Ik ben de laatste jaren vooral steeds sterker gaan zoeken naar beelden die meer zijn dan een registratie van een vogel of insect. Op dit moment ben ik erg op zoek naar beelden waarin de omgeving van het dier toegevoegde waarde heeft op een beeld. Door het onderwerp kleiner in beeld te zetten krijg ik meer ruimte om te spelen met de omgeving. In het eindresultaat is voor mij vooral de sfeer ontzettend belangrijk. Die sfeer is dan ook de reden dat een groot deel van mijn beelden vroeg in de ochtend zijn genomen en ik ontzettend kan genieten van tegenlicht in foto's. Tegelijk blijf ik mijzelf prikkelen om te experimenteren en mij niet blind te staren op een specifiek soort beeld.

De prioriteit ligt bij het zoeken naar mooie beelden, maar als echte liefhebber van de natuur (en libellen in het bijzonder), kan ik het niet laten om ook op zoek te gaan naar speciale, zeldzame of mooie soorten. Uiteraard probeer ik die dan weer zo mooi mogelijk vast te leggen. Dat deze combinatie succesvol is blijk wel uit de verschillende (internationale) prijzen en publicaties in tijdschriften, boeken en agenda's.

Ik probeer me te blijven ontwikkelen, verbeteren en met grote regelmaat nieuwe beelden te tonen. Ik zal deze site dan ook regelmatig updaten met mijn laatste beelden. Bekijk in dat kader zeker eens mijn weblog en dan hoop ik u hier nog eens terug te zien!

Veel kijkplezier gewenst!

~ Johannes Klapwijk ~