Mijn apparatuur en werkwijze

Het is de fotograaf die de foto's maakt, maar aan goede apparatuur kan je een hoop plezier beleven in het veld. De juiste spullen helpen absoluut bij het maken van goede foto's. Elke keer als ik naar buiten ga, gebruik ik met veel plezier de onderstaande apparatuur.

  • Canon EOS 5D MKII
  • Canon EOS 70D
  • Canon 500mm F4 IS + 1.4 converter
  • Sigma 150mm F2.8 Macro
  • Canon 24-70mm F2.8
  • Canon 70-200mm F4

Naast mijn camera en lenzen is bij macrofotografie een statief voor mij van groot belang. Ik fotografeer vaak 's ochtends vroeg met het eerste licht en om te voorkomen dat ik bij weinig licht moet flitsen is een statief ideaal. Zelfs bij 1/5e van een seconde kun je met windstil weer scherpe foto's produceren. Ik gebruik hiervoor de benro C2970T, mede vanwege de flexibiliteid die de kantelbare middenzuil bied. Voor paddenstoelen gebruik ik nog wel eens een rijstzak.

Voor vogelfotografie maak ik gebruik van een benro combi statief met een jobu schommelkop. Uiteraard fotografeer ik ook regelmatig vogels vanuit de auto, ook dan is een rijstzak in het open raam een ideale methode om je lens goed stabiel te houden. Als derde middel gebruik ik in de winter soms een drijvende schuilhut. Een drijvende schuilhut maakt het mogelijk om watervogels te benaderen zonder gezien te worden en daarnaast je onderwerp vanuit een erg laag standpunt te fotograferen.

Op mijn blog heb ik meerdere tips geschreven waarin mijn werkwijze zichtbaar wordt. Een goede tip dus voor diegenen die graag verder willen komen met hun fotografie.

werkwijze