> 2008

Witgatje

29 december 2008

Afgelopen week ben ik opnieuw te water gegaan met mijn drijfhutje. Omdat het water erg laag stond gaf dit mogelijkheden voor andere soorten. Ik ben erg blij met een paar mooie sfeerbeelden van witgatjes. De soort is dan ook samen met zijn nauwe verwanten toegevoegd aan de soortenlijst.

De eerste steltlopers

25 december 2008

Op Texel heb ik ook een aantal steltlopers gefotografeerd. Een goede reden om ook de grote familie van de steltlopers te introduceren in de soortenlijst. Ik heb mogen genieten van grote groepen wulpen en de foto's geven dit goed weer.

Nieuwe vlindersoorten

17 november 2008

Het weer is de laatste tijd niet echt optimaal voor fotograferen en de korte dagen helpen ook niet mee.

Porseleinzwam

7 november 2008

Deze week heb ik een dagje vrij genomen om herfst foto's te maken. Ik had twee doelen, namelijk de herfstkleuren van een beukenbos en de porseleinzwam.

Grauwe gans in wintertijd

7 oktober 2008

Toen ik weer eens terug aan het kijken was naar foto's van voorgaande winters vond ik dit plaatje van een grauwe gans op het ijs. Toen ik hem tegen kwam kreeg ik weer extra veel zin in de komende winter en ik vond hem goed genoeg om hem een plaatsje in mijn portfolio te gunnen.

Klein geaderd witje onder de dauw

30 augustus 2008

Waarschijnlijk een van mijn laatste insect updates van dit jaar. Persoonlijk vind ik de frisse tinten en de gele bloem met de zwarte pootjes een mooi geheel vormen.

Silhouet voor de zonsopkomst

26 augustus 2008

Ik had al een poosje het idee in mijn hoofd om een libel silhouet voor de opkomende zon te fotograferen. De plek waar hij op zat zou niet te veel moeten afleiden, het zou ook weer niet te eenvoudig moeten zijn met de libel precies parallel, maar het zou net even wat extra's moeten hebben.

Geelvlekheidelibel

9 augustus 2008

De laatste dagen is het weer niet echt goed voor fotografie, maar gelukkig zat er een goed dagje tussen. Die dag ben ik op zoek geweest naar de geelvlekheidelibel die op dit moment redelijk veel gezien word, terwijl hij in andere jaren maar heel weinig word waargenomen. Ik heb mijn kans gegrepen en ben op zoek gegaan.

That old pair of jeans

25 juli 2008

Vanmorgen was de weersvoorspelling erg goed: niet te veel wind, het zou helder zijn en in de loop van de nacht afkoelen. Dus maar eens het plan opgepakt om eens wat verder weg te gaan naar de weerribben, op zoek naar een ontzettend zeldzame vlinder: de grote vuurvlinder. Het bleek in de praktijk erg warm te zijn, er waaide een briesje en er was geen dauw.

Zwartsprietdikkopje

21 juli 2008

Gisterochtend vond ik, na een heel aantal dagen met regen een dikkopje. Het is nogal een uitdaging om ze tussen het gele gras te vinden, maar als je ze dan vind heb je het geluk van complementerende kleuren. De subtiele blauwtinten maken het voor mij echt af en al de verticalen van het gras zijn nog eens een leuke toevoeging.

Weer een prachtige ochtend

14 juli 2008

Vanmorgen was weer een prachtige ochtend. We hadden een heldere nacht gehad, dus ben ik naar mijn favoriete libellen plekje gegaan. Een prachtig gebiedje, vooral voor heidelibellen. Er zitten zeker veertig a vijftig heidelibellen op een klein gebiedje.

Bandheidelibel

7 juli 2008

Vanmorgen vond ik een bandheidelibel in het midden van een pol biezen die op zichzelf stond. Dit gaf me een goede mogelijkheid om een beeld te maken met meerdere stengels in beeld, zonder dat het te druk of chaotisch werd. Het eerste licht en de dauw op de vleugels maakt deze plaat een winnaar voor mij.

Blauwtjes

4 juli 2008

De afgelopen week ben ik twee keer op pad gegaan, op zoek naar een bijzonder zeldzaam vlindertje: het veenbesblauwtje. Een klein, subtiel vlindertje. Het is gelukt om er een te vinden en het mooie is dat het ook een erg mooi exemplaar is. Ik ben dan ook erg blij met de foto: een zeldzaam vlindertje, mooi op dopheide in het eerste zonnetje.