> > Vlindertrip in de Eifel

Vlindertrip in de Eifel

Het macroseizoen is voor mij met het verdwijnen van de meeste paddenstoelen wel een beetje op zijn eind. Mogelijk dat ijs en sneeuwkristallen nog eens om de macrolens krijgen, maar voorlopig kijk ik een beetje met weemoed terug naar mijn vlinderreis in de Eifel.

Ik heb een mooie trip gehad met een aantal deelnemers, maar ben helaas wel tot de conclusie gekomen dat een reis leiden niet helemaal bij mij past, ik zal me dus voorlopig beperken tot workshops in Nederland. Het grootste probleem was dat je met een groep toch te veel platgestampt veld achterlaat, dat de organisatie best een uitdaging is en dat je eigenlijk niet zelf niet goed kunt fotograferen als je met een groepje bent. De enige mogelijkheid om met mij een trip naar de Eifel te maken is in de vorm van een 1-op-1 workshop. In een 1-op-1 situatie zijn bovenstaande problemen namelijk aanzienlijk beter te overzien.

De onderstaande foto's zijn verspreid over meerdere locaties in de loop van 3 dagen genomen. Als ik nu tijdens de grauwe dagen terug kijk naar deze set foto's kan ik alleen al genieten van de vrolijke en frisse kleuren van het voorjaar in de Eifel! Naast deze vrolijke kleuren is er ook nog een minder opvallende soort toegevoegd aan de soortenlijst, namelijk het bruin dikkopje.

Bont dikkopje op grashalm Bont dikkopje Blauwe vuurvlinderBlauwe vuurvlinder Tweekleurig hooibeestjeTweekleurig hooibeestje Rode vuurvlinder op wikkeRode vuurvlinder RingoogparelmoervlinderRingoogparelmoervlinder RingoogparelmoervlinderRingoogparelmoervlinder Bont dikkopje onder de dauwBont dikkopje Blauwe vuurvlinderBlauwe vuurvlinder