> > Bedauwde paardenbijter man

Bedauwde paardenbijter man

Een bijzonder detail aan sommige libellensoorten is dat ze in de vroege ochtend bij lage temperaturen veel fletser van kleur zijn dan overdag. Zo ook deze paardenbijter man die overdag helder blauw is. Qua kleur heb ik ze dus liever overdag, maar de dauw en de mogelijkheden tot forse close-ups geven weer hele andere kansen.

Het onderstaande beeld is genomen met een combinatie van mijn macrolens met nog 2 tussenringen. Vervolgens heb ik 6 foto's met verschillende scherpstellingen gecombineerd in deze focus-stack.

Close-up van een bedauwde paardenbijter
Close-up van een bedauwde paardenbijter.

Vervolgens ben ik een stuk verder van mijn onderwerp af gaan zitten en had ik dus gelijk al een stuk meer scherptediepte. Ik houd normaal gesproken niet echt van kale registratieplaten, maar de paarse heide in de achtergrond wilde ik graag vol tot zijn recht doen komen en dus geen andere beeld elementen dan de paardenbijter en de achtergrond.

Bedauwde paardenbijter met bloeiende heide in de achtergrond
Bedauwde paardenbijter met bloeiende heide in de achtergrond.