> > Atalanta op de vlinderstruik

Atalanta op de vlinderstruik

De atalanta is een grote vlinder die ik het hele seizoen bijna niet gezien had, maar die zich opeens massaal liet zien toen ik dacht dat het min of meer tijd werd voor paddenstoelen. Ze zaten soms met 8 stuks tegelijk op de vlinderstruik en lieten zich gewillig fotograferen. Ik had al wel foto's van de soort, maar het valt nog niet mee om er echt iets moois van te maken. Dankzij de grote aantallen heb ik eens goed de tijd genomen om deze vlinder vast te leggen. Het onderstaande beeld was het beste resultaat en ik ben er zeker tevreden over! Een mooie afsluiter van het vlinder en libellen seizoen, al zal ik zeker nog achter winterjuffers aan gaan in de komende maanden.

Atalanta (vanessa atalanta) in tegenlicht op de vlinderstruik
Atalanta in tegenlicht op de vlinderstruik