> > Mini-trip naar Luxemburg

Mini-trip naar Luxemburg

Twee weekeinden terug heb ik een nachtje in Luxemburg geslapen om ter plekke libellen te fotograferen. Ik ging heen in de hoop een betere foto te kunnen maken van de bronslibel (Oxygastra curtisii), maar dat de soort lastig te vinden en fotograferen was wist ik van te voren. We zijn bij de Our geweest op de grens van Luxenburg en Duitsland (Omgeving Gentingen). Wat ik al hoorde van mijn reisgenootje Harold van de Meer is dat je er in ieder geval vele weidebeekjuffers, bosbeekjuffers en de kleine tanglibel moest kunnen fotograferen. En ik moet zeggen, dat is gelukt! Ik ben super blij met de resultaten.

De beste resultaten heb ik geboekt met bosbeekjuffers. Deze ongelofelijk mooie libellensoort heb ik vanwege de prachtige vleugels zowel strak en scherp als meer creatief op de foto kunnen zetten. En dat is fijn, want veel goede beelden van deze soort had ik niet terwijl ze juist zo fotogeniek zijn.

Let eens op de prachtige vleugeladering:

Bosbeekjuffer (Calopteryx virgo) mannetje

2 creatieve opnames:

Bosbeekjuffer (Calopteryx virgo) mannetje Bosbeekjuffer (Calopteryx virgo) mannetje

Naast bosbeekjuffers heb ik ook de kleine tanglibel kunnen fotograferen. Deze soort had ik nog niet eerder gezien of op de plaat gezet, dus dat werd hoog tijd aangezien hij net iets ten zuiden van Nederland zeker niet zeldzaam meer is.