> > Trotse leraar

Trotse leraar

Soms vallen de omstandigheden echt perfect uit. Zo ook tijdens mijn laatste workshop voorjaarsbloeiers. Mist en een gefiltert zonnetje met sluierbewolking gaf ruim een uur lang grandioos licht. Perfect natuurlijk voor tijdens een workshop. Met de talenten van de deelnemers en toch ook wel dankzij mijn begeleiding hoop ik zijn er prachtige beelden gemaakt.

Deelnemers in actie.
De deelnemers in actie.

Door het koude weer waren de bosanemonen nog niet helemaal volop in bloei, maar stond juist de holwortel (wat mij betreft een zwaar ondergewaardeerde voorjaarsbloeier) er juist weer prachtig bij. En aangezien die niet open hoeft te gaan en zon nodig heeft zoals de bosanemoon was de holwortel een geweldig onderwerp tijdens het eerste licht. Ik zou zeggen, beslis zelf eens of dit variabele plantje van paars en wit de moeite waard is.

Alexandra bijl

Holwortel vastgelegd door Alexandra Bijl.
Holwortel vastgelegd door Janneke van der Pol.

De positieve reacties van de deelnemers, zowel tijdens de workshop als daarna op het web waren ontzettend leuk om te lezen.

Afgelopen zaterdag een hele gave workshop gehad van Johannes Klapwijk, veel geleerd! O.a. dat de holwortel eigenlijk wel een heel charmant plantje is ;-)
Johannes en medecursisten bedankt voor een superleuke dag.

~ Alexandra Bijl

Bianca Blonk

Holwortel vastgelegd door Bianca Blonk.
Holwortel vastgelegd door Bianca Blonk.

Bianca schreef ook een blogje op haar eigen website over deze workshop.

Janneke van der Pol

Speenkruid vastgelegd door Janneke van der Pol.
Holwortel vastgelegd door Janneke van der Pol.

Meer foto's van Janneke zijn terug te vinden op haar eigen blogje, ik moest kiezen, maar ze had nog veel meer mooie resultaten!

Vandaag heb ik een geweldige workshop bijgewoond van Johannes Klapwijk. Ik heb veel geleerd over compositie, werken met een laag standpunt en vooral om geduld op te brengen... "Ga met deze bloem maar eens een half uurtje experimenteren". Voor mij - als tikkie ongeduldige fotograaf - een hele opgave!
Waarom het zo belangrijk is om echt goed naar de compositie te kijken in het veld, leerden we later bij de nabespreking van onze foto's. Toen viel het kwartje! Voor iedereen die van macrofotografie houdt en ooit de kans krijgt een workshop van @johannes.klapwijk bij te wonen: doen!!

~ Janneke van der Pol

Sjoerd de Groot

Holwortel vastgelegd door Sjoerd de Groot.
Holwortel vastgelegd door Sjoerd de Groot.

Jacobine Eijgenraam

Holwortel vastgelegd door Jacobine Eijgenraam.
Holwortel vastgelegd door Jacobine Eijgenraam.