> > Prachtig mannetje bruine vuurvlinder

Prachtig mannetje bruine vuurvlinder

Normaal gesproken probeer ik net als iedereen vooral mijn successen te delen op mijn website. Niemand zit te wachten op slechte foto's ten slotte. Maar ja, ergens is het ook wel mooi om eens de mindere verhalen te horen toch? Voorkomt weer dat mensen denken dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is ;)

Neem nou afgelopen fotografie poging. De wekker ging om 4:00 uur. Auch! Een eindje rijden voor een goed plekje, dus vroeg er uit, maar de voorspellingen zijn geweldig, dus dat is het vroege opstaan waard. Overal onderweg een mooie laag grondmist boven de velden. Tot tien minuten voor tijd, dan ontstaat er een tweede laag mist op een paar meter hoogte, ziet er supergaaf uit. Maar tien minuten later zit het gewoon potdicht. Grijs en grauw. En een uur na zonsopkomst? Nog steeds grijs en grauw. De beestjes werken niet mee en ik had net zo goed 1,5 uur later op kunnen staan. Tja... dat hoort er ook bij, het kan niet altijd feest zijn. Daarnaast zit ik ook nog eens in een experimentele fase waarin ik lekker aan het spelen ben, maar doorgaans zijn de resultaten niet bepaald toonbaar, het helpt allemaal niet mee.

Maar ja, een blog zonder foto's is natuurlijk ook niet wat op een fotografie website, dus deel ik maar een tweetal beelden van een eerdere sessie. Ik werk graag aan series en projecten, maar soms schiet je tussendoor zo'n los beeld waar je toch echt erg blij mee bent, maar die ongepland was en dus ook niet in het verhaal past. Dus bij deze, twee foto's van een prachtig vers mannetje bruine vuurvlinder die ik onverwachts tegen kwam.

Vers mannetje bruine vuurvlinder (Lycaena tityrus) op fluitenkruid
Vers mannetje bruine vuurvlinder (Lycaena tityrus) op fluitenkruid
Vers mannetje bruine vuurvlinder op fluitenkruid