> > Twee ereplaatsjes in de IGPOTY competitie!

Twee ereplaatsjes in de IGPOTY competitie!

Sinds een tijdje stuur ik bij sommige internationale competities foto's in. Altijd spannend, maar de concurrentie is enorm. De aantallen ingezonden foto's loopt altijd in de duizenden en zie dan maar eens bij de besten te belanden. Dit jaar had ik voor het eerst ingezonden in the International Garden Photographer of the Year competitie. Deze competitie richt zich op planten en tuin fotografie, maar ook voor dieren die je in tuinen aan kan treffen is een categorie.

Met trots kan ik vertellen dat twee van mijn beelden een ere plaatsje hebben ontvangen in de categorie wildlife in the garden. Mijn beeld van een berijpt klein geaderd witje was finalist en mijn heikikker in tegenlicht werd als 'commended' aangemerkt.

Finalist IGPOTY - Frozen
Finalist: 'frozen'
Commended IGPOTY - Frog prince
Commended: 'frog prince'

Al met al toch een prachtig resultaat, twee ere plekjes in een internationale fotografie competitie! Misschien nog wel het leukste detail is dat met deze ereplaatsjes een van mijn twee beelden op de website van de bbc terug te vinden is met een mooie reactie:

Clare Foggett, Editor, The English Garden

"Johannes Klapwijk's 'Frozen' with both bloom and butterfly delicately rimed with ice crystals captures a moment in time so well, I can only imagine the incredible stroke of luck, or feat of patience, required for this photo."