> > Categorie winnaar outdoor photographer of the year!

Categorie winnaar outdoor photographer of the year!

Vol trots kan ik vertellen dat ik in de prijzen ben gevallen in mijn eerste internationale fotowedstrijd. Mijn beeld van een opwarmend heideblauwtje heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie "small world" in de outdoor photographer of the year competitie! Een enorme opsteker waar ik superblij mee ben!

De outdoor photographer of the year is een jaarlijkse competitie van het Engelse tijdschrift outdoor photographer. Dit jaar zijn er meer dan 10.000 beelden ingestuurd voor de wedstrijd, verdeeld over 7 categoriën. Als macro fotograaf had ik alleen ingestuurd voor de categorie "small world" en om dan de eerste plek te behalen voelt als een super mooie beloning voor mijn vele ochtenden vroeg opstaan om vlinders en libellen bij het mooiste licht vast te leggen. En het is ook een geweldige stimulans om komend jaar nog meer energie te steken in het maken van nieuwe foto's. Zeker met het grauwe weer van de laatste weken kan ik niet wachten tot het voorjaar zich weer laat zien!

Categorie winnaar "Small world" by de OPOTY competitie
Categorie winnaar "Small world" by de OPOTY competitie

Naast dat ik categorie winnaar ben geworden is mijn foto van een bandheidelibel in tegenlicht ook nog eens gekozen in dezelfde category als "commended" foto, oftewel, een bijna winnaar. In het totaal zijn nu dus 2 beelden van mij in de competitie geselecteerd en daarnaast maak ik als categorie winaar nog kans om tot overall winnaar verkozen te worden. De overall winnaar mag op reis naar Zweeds lapland op een spannende reis met sledehonden, hoe gaaf zou dat zijn?!

Commended in de categorie "Small world" by de OPOTY competitie
Commended in de OPOTY competitie