> > Badderend in paars

Badderend in paars

Het is al even geleden dat ik in de vogelfotografiehut van Han Bouwmeester op de Lemelerberg zat. Maar inmiddels heb ik wat tijd gevonden om de resultaten uit een groot aantal foto's te filteren en aangezien de verscheidenheid in soorten klein was en vooral de badderende foto's letterlijk spetterend waren hierbij een kleine selectie van slechts 2 soorten. Het roodborstje en de koolmees.

Te beginnen met deze foto van een roodborstje dat zich lekker uitleefde en ruim de tijd nam om in bad te gaan. Uit vele foto's (genomen in burst) kwam deze het beste uit de bus omdat er geen druppels voor het oog zitten, de spetters het beeld mooi vullen, het paars mooi uitkomt en het kopje mooi scherp is. Ik ben er blij mee!

Badderende roodborst
Badderende roodborst in paars

Ook deze koolmees liet zien hoe hoog hij het water kon doen opspatten. Ik weet niet wat ik mooier vind; de combinatie van oranje en paars of het geel, zwart en wit van een koolmeesje voor deze kleurrijke achtergrond.

Koolmees (Parus major) met een achtergrond van bloeiende heide
Koolmees in paars

Statische portretjes worden al gauw saai, maar wat mij betreft tilt hier de scherpte en de paarse kleur de foto toch wel een niveautje hoger dan de gemiddelde "bird-on-stick".

Koolmees (Parus major) met een achtergrond van bloeiende heide
Koolmees in paars

Om nog even iets abstracter af te sluiten een enorme crop van een koolmees die er vandoor ging op het moment van afdrukken. Persoonlijk ben ik een fan van de zachte patronen die dan ontstaan in de handpennen door de bewegingsonscherpte. In mijn vogel portfolio heb ik hier een herkenbaar beeld van staan. Onderstaande vlakverdeling, kleuren en lijnenspel vind ik zelf wel boeiend, maar ik ben me er van bewust dat veel mensen het maar niks vinden. Smaken verschillen gelukkig en dat houd het leven boeiend, niet waar?

Koolmees (Parus major) met een achtergrond van bloeiende heide
Blur op de vleugel van een koolmees