> > Sneeuwklokjes in het engelse werk

Sneeuwklokjes in het engelse werk

De beste tijd voor sneeuwklokjes is in no-time voorbij, maar gelukkig heb ik de afgelopen week tijdens een mooie zonsopkomst kunnen spelen met een fotogeniek groepje sneeuwklokjes. Het licht, de klokjes en de setting waren een prachtige combinatie en het gevoel dat het macro seizoen weer op losbarsten staat geeft weer bakken energie.

Allereerst kon ik heerlijk spelen met een ruime compositie: mijn lievelingsmethode waarbij de achtergrond een belangrijk onderdeel van je foto uit gaat maken. Zeker in het bos kunnen de patronen en bokeh in de achtergrond erg fotogeniek worden en als je door de bomen dan een mooie, zachtroze gekleurde lucht hebt krijg je dit soort beelden met een sober, maar wat mij betreft prachtig kleurenpalet.

Een groepje sneeuwklokjes in het Engelse werk
Sneeuwklokjes en bokeh in het Engelse werk
Een groepje sneeuwklokjes in het Engelse werk
Sneeuwklokjes en bokeh in het Engelse werk

Een leuke uitdaging is het ook altijd om dichterbij deze mooie bloempjes te komen: met weinig scherptediepte proberen de teerheid van het bloempje groot in beeld vast te leggen. Bij dit soort opnames hoeft zeker niet het hele bloempje van voor tot achter scherp te zijn: in dit geval zorgen dat de binnenste blaadjes scherp zijn levert een veel zachter beeld op. Ook de herhaling van 2 bloempjes waarvan er maar een scherp is is een effectieve manier om mooie beelden te krijgen.

Close-up van een sneeuwklokje in het Engelse werk
Close-up van een sneeuwklokje
Herhaling met twee sneeuwklokjes
Herhaling van twee sneeuwklokjes