> > Sperweruil in de achtertuin

Sperweruil in de achtertuin

Ik ben niet iemand die heel het land rondhobbelt om vogels te twitchen of te spotten. Maar als er mooie foto's te maken zijn ben ik wel graag van de partij en als het dan ook nog in Zwolle is dan moet je natuurlijk je kans waarnemen als natuurfotograaf. De laatste dagen was de sperweruil zelfs in het landelijk nieuws, en als het in je achtertuin is is het natuurlijk wel een geweldige buitenkans. Dus bij deze mijn beelden van deze prachtige vogel.

Voor zover het mogelijk is met 80 man heb ik geprobeerd mijn foto extra mooi te maken: het geluk zat me mee, hij zat op een prachtige herfsttak en ik kon mooi door een laagje onscherpe bladen prachtige kleuren en patronen in de omgeving krijgen. Toen ie even vanaf zijn hoge tak omlaag, recht mijn lens in keek was ik ontzettend blij, die ogen zijn zo gaaf!

De foto is ook geupload op werk aan de muur voor de liefhebbers.

De sperweruil (Surnia ulula) uit Zwolle in een prachtige herfstsetting
Oogcontact met de sperweruil bij Zwolle
De sperweruil (Surnia ulula) uit Zwolle met een gavangen muis
Sperweruil bij Zwolle met gevangen muis