> > Workshop vlinder en libellenfotografie

Workshop vlinder en libellenfotografie

Vandaag heb ik een workshop vlinder en libellenfotografie gegeven. De voorbereidingen hadden nogal wat voeten in de aarde omdat de initiële locatie in nationaal park de Hoge Veluwe ligt en het bleek dat er regels zijn opgesteld om het geven van workshops in het park te verbieden. Ter bescherming van de locatie is ook het veld waar veel vlinders zitten rustgebied geworden en dus moest ik uitwijken naar een andere plek.

Dankzij toestemming van het Gelders landschap kon ik dan toch op de Veluwe een mooi veld met veel bloemen en twee poeltjes als workshop locatie gebruiken. Het dreigde nog even niet door te kunnen gaan vanwege slecht weer (vooral veel wind), maar gelukkig viel dat erg mee: de wind was zelfs bijna afwezig wat ideaal is voor macro fotografie.

Alles bij elkaar waren zowel de deelnemers als ik erg tevreden over de dag, en bij deze een sfeer impressie en een aantal foto's van deelnemers.

sfeerimpressie workshop macrofotografie sfeerimpressie workshop macrofotografie sfeerimpressie workshop macrofotografie sfeerimpressie workshop macrofotografie sfeerimpressie workshop macrofotografie

En de resultaten

Bruinrode heidelibel door Roy van Delft
Roy van Delft - Bruinrode heidelibel
Bont zandoogje door Tony Laturette
Tony Laturette - Bont zandoogje
Icarus blauwtje door Tino van Beek
Tino van Beek - Icarusblauwtje