> > Geslaagde tweede voorjaarsworkshop

Geslaagde tweede voorjaarsworkshop

Vanwege het wel erg vroege voorjaar moesten we het deze tweede workshop hebben van slechts twee uitsluipende libellen, maar dat kon de pret zeker niet drukken! Het leuke was dat we hierdoor volop bijzondere soorten hebben gezien, zoals de vroege glazenmaker en de gevlekte witsnuitlibel. Een vers uitgeslopen vroege glazenmaker gaf bij aankomst mooi de kans om hem te fotograferen, een uitsluipende bruine korenbout gaf verder de mogelijkheid om dit bijzondere proces te volgen. Ook een aantal slapende libellen werkten goed mee.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwam de zon er af en toe toch mooi door en hebben we mogen genieten van de grote aantallen libellen die zich laten zien zodra het warm is. Door het wisselvallige weer bleven ze tegelijk ook weer regelmatig even stil hangen in het riet, wat goede fotografie kansen opleverde. Er zijn dan ook prachtige foto's gemaakt door de deelnemers.

Zelf was ik een half uur eerder begonnen om alvast te zoeken naar onderwerpen. Deze vers uitgeslopen vroege glazenmaker vormde een mooi onderwerp:

Vroege glazenmaker

En een aantal resultaten van de deelnemers:

Viervlek door Arjan de Wit
Viervlek - Arjan de Wit
Glassnijder door Hans Hendriks
Glassnijder - Hans Hendriks
Viervlek door Arjan de Wit
Viervlek - Jet Verstegen
Bruine korenbout door Patrick Loffeld
Bruine korenbout - Patrick Loffeld

En dan kan ik het niet laten om af te sluiten met een leuke referentie van Jet, die al beloofde zeker nog een tweede workshop te komen volgen:

"Als je een workshop gaat volgen bij Johannes heb je zeker een zeer geslaagde, fijne en leerzame dag. Je krijgt echt waar voor je geld, je leert goed kijken en mooie composities maken. Johannes is erg enthousiast wat erg aanstekelijk werkt, hij geeft goede uitleg en aanwijzingen!"