> > Nog een tweetal heideblauwtjes

Nog een tweetal heideblauwtjes

Dit jaar kon ik het niet laten om, ondanks het feit dat ik al een paar prachtige platen had kunnen maken van heideblauwtjes, nog meer tijd aan deze vlindertjes te besteden. Ik had het gevoel dat er nog meer haalbaar was. Misschien is het niet zozeer mooier dan de andere beelden, maar anders zijn deze twee resultaten in ieder geval!

De eerste foto komt voor mij in de buurt van het ultieme 'macro' beeld zoals ik al jaren voor ogen heb: een mooie structuur van grassen, dauwdruppeltjes in tegenlicht die mooie schitteringen opleveren en als onderwerp een vlindertje met de vleugels open. De foto is dan ook toegevoegd aan mijn favorieten.

Heideblauwtje (Plebejus argus) in tegenlichtHeideblauwtje in tegenlicht.

 

Heideblauwtje (Plebejus argus) op dopheideHet heideblauwtje met in de achtergrond de opkomende zon.