> > Metaalglanslibel in vlucht gefotografeerd

Metaalglanslibel in vlucht gefotografeerd

De metaalglanslibel is niet echt zeldzaam, maar heel eenvoudig is het niet om ze op de foto te krijgen: ze worden zelden met meer dan 1 of 2 dieren gezien en als je ze ziet vliegen ze eindeloos heen en weer. Gelukkig blijven ze soms even stil hangen in de lucht en de uitdaging is om dat moment vast te leggen.

Omdat ik de soort toch graag wilde kunnen toevoegen in mijn soortenlijst heb ik een ochtend langs een plasje gestaan waar er meerderen rondvlogen en geprobeerd te observeren waar ze het meeste vliegen en welke route ze volgen. Je ontdekt dan langzaam wel een bepaalde vaste plek waar ze even stil blijven hangen. Ik heb gekozen voor een plek met de zon in de rug waarbij de libel met de kop in mijn richting bleef hangen. Ik zou hem graag nog eens van wat dichterbij fotograferen, maar tot nog toe ben ik best blij met de onderstaande foto.

Metaalglanslibel (Somatochlora metallica) in vlucht