> > Oranjetipje in de vroege ochtend

Oranjetipje in de vroege ochtend

Al een jaar of 3 probeer ik mijn 'perfecte' oranjetipje foto te nemen. Een mannetje, op een mooi vrijstaande pinksterbloem die nog niet te groot is uitgegroeid, dauwdruppels en tegenlicht. De setting waarin de pinksterbloem staat moet maar 1 soort gras zijn om de foto niet te rommelig te maken. Ik geloof dat ik redelijk dichtbij mijn ideaalplaatje ben gekomen.

Toch kan het (zoals altijd) op een paar aspecten nog beter: de zon komt op deze locatie pas wat later over de bomen waardoor het licht al niet meer ultiem is en met nog meer mist in de ochtend kan het licht en de magische sfeer nog steeds overtuigender worden.

En dan is er nog de uitdaging om iets minder cleane foto's te gaan maken. Misschien een paar meer pinksterbloemen, of een patroon van struiken in de achtergrond. De komende jaren vermaak ik me nog wel met dit prachtige vlindertje!

Oranjetipje in tegenlicht