Ree (Capreolus capreolus)

Het ree is een kleine hertensoort met een schofthoogte van rond de 70 centimeter. Ze komen algemeen voor in Nederland. De bokken hebben een klein gewei met maximaal 3 punten, dames missen dit. De soort leeft van allerlei plataardig voedsel: van bramen tot boomschors.

De bronsttijd van het ree is in augustus.

Bok

Ree (Capreolus capreolus) - Reebokje

Geit

Ree (Capreolus capreolus) - Reegeit
Ree (Capreolus capreolus) - Reegeit in tegenlicht

Kalf

Ree (Capreolus capreolus) - Reekalf