Edelhert (Cervus elaphus)

Het edelhert is een algemeen zoogdier in Nederland die voornamelijk op de Veluwe en in de Oostvaardersplassen voorkomt. Volwassen herten kunnen tot een flink formaat uitgroeien en vooral de mannetjes kunnen erg imposant worden met hun forse gewei. In september en oktober is de bronsttijd, de periode waarin de vrouwtjes drachtig worden en de mannetjes opeens territoriaal worden en al roepend (burlend) de competitie op afstand proberen te houden.

Edelhert (Cervus elaphus) - Burlend edelhert
Edelhert (Cervus elaphus) - Edelhert in mistig landschap
Edelhert (Cervus elaphus) - Burlend edelhert in tegenlicht
Edelhert (Cervus elaphus) - Hinde met kalf
Edelhert (Cervus elaphus) - Edelhert silhouet tegen zonsondergang
Edelhert (Cervus elaphus) - Edelhert in herfst decor
Edelhert (Cervus elaphus) - Plaatshert haalt uit naar een spitser
Edelhert (Cervus elaphus) - Edelhert tussen de varens
Edelhert (Cervus elaphus) - Edelherten familie silhouet
Edelhert (Cervus elaphus) - Edelhert in landschap
Edelhert (Cervus elaphus) - Hindes langs het Kootwijkerveen