> > Een sprookjesbos van blauwpaars en diepgroen

Een sprookjesbos van blauwpaars en diepgroen

Het Hallerbos in de buurt van Brussel stond al jaren op mijn verlanglijstje: dit jaar is het eindelijk zo ver gekomen dat ik die kant op ben gereisd. En ik moet zeggen, ik heb geen seconde spijt gehad. Dit bijzondere bos is werkelijk waar een bijna magisch stukje natuur van ongekende schoonheid!

Het schijnt dat 2012 door de aanhoudende koude minder mooi en spectaculair was dan andere jaren, dus ik ga graag nog eens terug. Maar voorlopig heb ik genoten om meerdere uren rond de wandelen op zoek naar de mooiste beelden. Het wisselende weer leverde een mooie afwisseling en verschillende sferen in het bos: na het eerste strijklicht rond zonsopkomst kwamen er regelmatig wolken voor de zon die een prachtig diffuus licht gaven. Ik zou niet durven zeggen wat ik zelf het mooiste vind. Voor variatie in beelden wissel ik verschillende brandpuntsafstanden en close-ups af.

Bloeiende wilde hyacinten in het Hallerbos bij Brussel

 

Bloeiende wilde hyacinten in het Hallerbos bij Brussel

 

Bloeiende wilde hyacinten in het Hallerbos bij Brussel

 

Bloeiende wilde hyacinten in het Hallerbos bij Brussel

 

Bloeiende wilde hyacinten in het Hallerbos bij Brussel

 

Bloeiende wilde hyacinten in het Hallerbos bij Brussel

 

Bloeiende wilde hyacinten in het Hallerbos bij Brussel