> > Onthulling expositie van het Flevolandschap

Onthulling expositie van het Flevolandschap

Het zal mij niet zo gauw weer gebeuren verwacht ik zo maar: vandaag mocht ik een tweetal van mijn foto's presenteren aan prinses Irene van Lippe-Biesterfeld. Dit alles in het kader van de opening van een expositie van het Flevolandschap, bedoeld om mensen te inspireren de natuur in te gaan. Een viertal foto's van mij waren onderdeel van de expositie.

De opening vond plaats door eerst een drietal toespraken van het Flevolandschap, het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en prinses Irene. Hierna onthulde de prinses de eerste foto van de expositie, die door Ruben Smit was gemaakt.

Toespraak van prinses Irene van Lippe-Biesterveld

Na de opening mochten zowel de boswachter van de gefotografeerde gebieden als de fotograaf iets vertellen over de genomen foto's. Ik kon bij twee van mijn foto's vertellen wat de achtergrond van de foto was. Erg spannend en tegelijk leuk om te doen, vooral omdat de prinses erg geïnteresserd was.

Ik bij de expositie borden Toelichting bij mijn foto voor prinses Irene Ik bij de expositie borden

Tot slot nog de foto's die uiteindelijk geselecteerd zijn voor de expositie. De eerste twee foto's zijn genomen op Schokland. De eerste foto is de zonsopkomst boven een prachtig stukje plas-drasgebied waar onder andere nog grutto's en tureluurs broeden.

Plas-dras gebied bij Schokland

Naast 'standaard' landschapsfoto's van de gebieden moesten er ook foto's aangeleverd worden die het thema 'Jong en dynamisch' vertoonden, vanwege het jonge en dynamische karakter van de Flevolandse natuur. In dit kader heb ik gekozen om jonge grassen vanuit een dynamisch perspectief te fotograferen.

Grassen op Schokland voor het thema jong-en-dynamisch

De volgende twee foto's zijn genomen in het Urkerbos. De eerste in het voorjaar, de 2e in de zomer.

Urkerbos in het voorjaar met fluitekruid Urkerbos - een stuk beukenbos met het eerste zonnetje