> > Geslaagde Pixperience NXT LVL!

Geslaagde Pixperience NXT LVL!

Afgelopen zaterdag was het zo ver: een mooie dag in Nijkerk bij de Pixperience NXT LVL. Een mooi evenement rondom natuurfotografie. Het was voor mij een grote eer om een lezing te mogen verzorgen aan de start. Daarna kon ik heerlijk genieten van de sfeer, goede gesprekken en boeiende lezingen van andere sprekers. Alles bij elkaar was het een dag vol inspiratie die bij mijzelf weer de nodige creatieve denkprocessen en ideeën heeft doen opborrelen.

De dag begon voor mij goed: ik mocht een lezing verzorgen en de zaal zat heerlijk vol, dus over interesse had ik niet te klagen. Mijn beelden werden geprojecteerd op een 6 meter groot scherm en de geluidsapparatuur in hart van Holland was erg professioneel, dus het voelt toch wel erg stoer om met een headset op voor meer dan 400 man te mogen spreken. De reacties die ik terug kreeg waren allemaal erg enthousiast, dus in ieder geval een deel van het publiek heeft mijn lezing interessant gevonden. En dat geeft een heerlijk gevoel!

Een volle zaal bij de Pixperience NXT LVL
Een volle zaal in hart van Holland

Na een intensieve start kon ik heerlijk onderuit zakken en bij verschillende lezingen eens kijken hoe anderen het invullen en wat ze te melden hebben. En zoals altijd komt er met wat goede input toch weer het nodige op gang in de bovenkamer. Bart Heirweg praatte over visie, Theo over cliches vermijden en over het feit dat goede fotografie heel veel tijd en investeren vraagt. Een lange termijn planning en pre-visualisatie om het maar even zo samen te vatten. Ik heb mijn eigen projectplannen, wensenlijstjes en concepten weer eens doorgelezen (18 pagina's aan aantekeningen) en kwam tot de conclusie dat sommige dingen er wel uit kunnen en al brainstormend kwamen er direct weer nieuwe en frisse ideeën boven. Genieten als die creatieve sappen weer gaan stromen.

Dat werd nog eens extra geprikkeld door het slot van de dag: de uitreiking van de groene camera. Ik behoorde tot de finalisten, maar moest mijn meerdere erkennen in enkele jonge en getalenteerde fotografen. Na de nodige reflectie kwam ik tot de conclusie dat ik me vooral zal moeten focussen. Want met een gezin, een baan en vooral 2 kleine kinderen die veel slaap, aandacht en energie vragen is mijn ruimte en tijd beperkt. Eens kijken in hoeverre ik komend jaar tot het uitwerken van originele beelden kan komen en wat een kritische keuze in hoe ik mijn tijd besteed op kan leveren. en voorlopig mag ik toch gewoon prima tevreden zijn met een eervolle vermelding met het onderstaande beeld.

Eervolle vermelding bij de groene camera
Een eervolle vermelding voor mijn bandheide in zonnedauw bij de groene camera