> > Bandheidelibel in bloeiende heide

Bandheidelibel in bloeiende heide

De heide bloeit doorgaans maar een week of 2 en de echte top is dus maar kort. Als libellenliefhebber zijn heidelibellen in de heide natuurlijk een erg leuk onderwerp, maar de bandheidelibel is een soort van pioniershabitats. Toen ik dus een bandheide in de buurt van een ven midden op de heide tegen kwam was ik positief verrast. Een buitenkansje die ik met beide handen aangegrepen heb!

Toen ik het beestje vond zat de zon nog achter de bomen en kwamen de kleuren neutraal uit. Door wat overbelichten voorkom je dat de foto grauw wordt en worden de paarse tinten meer pasteltinten. De zon licht hier al de achtergrond op tot een mooi zachtgele tint.

Bandheidelibel in de bloeiende heide
Bandheidelibel in de bloeiende heide.

Als de zon er eenmaal vol op mijn onderwerp staat komt het tegenlicht pas echt tot zijn recht. Helaas liggen heidevelden meestal omsloten door bos en ook hier was dit het geval. Hierdoor is het licht al wel wat harder, maar mij stoort het nog niet, al had ik natuurlijk graag nog warmere kleuren gehad van nog vroeger zonlicht.

Bandheidelibel in de bloeiende heide
Bandheidelibel in de bloeiende heide.