> > Mist, dauw en zon

Mist, dauw en zon

Dauw, mist en zon. Een gouden combinatie, vooral samen met verschillende grassen. Normaal gesproken fotografeer ik graag een libelin zo'n setting, maar soms kan het ook gewoon de moeite zijn om dit zonder speciaal focuspunt in je beeld te fotograferen. Een soort van softe aquarel ontstaat er dan. Bij deze twee beelden van een mooie ochtend, èèn met en èèn zonder libel.

Ik was deze mooie ochtend wel op zoek naar libellen in tegenlicht, maar toen ik in het eerste licht deze grassen zag staan vond ik de kleuren en structuur wel heel erg sfeervol. Ik kon het dus niet laten eens een foto zonder insect te fotograferen, om puur de schilderachtige setting te fotograferen, zonder focuspunt. De omgeving word zo voor de afwisseling eens direct het onderwerp van de foto.

Prachtig plekje langs de Gard in de Cevennen
Grassen in tegenlicht.

Normaal gesproken maak ik graag gebruik van het allereerste licht, maar bij deze gewone oeverlibel vond ik het subtiele kleurenpalten van vlak voor de zon er over kwam nog mooier. Boven in beeld verschijnt net de oranje gloed, maar in het overgrote deel van de foto zijn de kleuren heel stemmig, waar ik zelf wel blij mee ben.

Gewone oeverlibel (Ortetrum cancellatum) vrouwtje in tegenlicht
Grassen in tegenlicht.