> > Weidebeekjuffer close-ups

Weidebeekjuffer close-ups

Soms slapen weidebeekjuffers met hun vleugels gespreid. Een prachtige kans om ze eens frontaal te fotograferen omdat de gespreide vleugels dan een mooi lijnenspel vormen en een natuurlijke omlijsting rond de kop van het dier.

Vooral de mannetjes met hun donkerblauw glanzende lijf en de gepigmenteerde vleugels zijn uitermate geschikt voor een flinke close-up.

Weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) kopportret
Kopportret van een mannetje weidebeekjuffer

Een close-up van de bijzondere metallic blauwe adering in de zwarte vleugel stond al een poosje op mijn verlanglijstje. Bij deze foto heb ik mijn macrolens gecombineerd met een setje tussenringen voor een extreme close-up. Ik kreeg de vleugel er dan nog steeds niet helemaal beeldvullend op, dus achteraf heb ik in de compoter nog een uitsnede moeten maken.

Weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) close-up van de vleugel
Weidebeekjuffer - close-up van een vleugel met dauwdruppels