> > De weidebeekjuffer in fluitekruid

De weidebeekjuffer in fluitekruid

In mijn zoektocht naar sfeervolle beelden van insecten blijft de weidebeekjuffer een van mijn favoriete soorten. Zelfs een eenvoudige registratiefoto van deze juffer is al gauw mooi omdat het dier zelf zo fotogeniek is. Maar in mijn zoektocht naar sfeer wilde ik deze soort graag combineren met een fotogenieke setting: fluitekruid.

De locatie waar fluitekruid samenkomt met weidebeekjuffers licht helaas mooi beschut tussen de bomen. Ideaal voor libellen want die houden niet van wind, maar het duurt even voor de zon je setting mooi oplicht. In het geval van dit beeld heb ik toch geduldig gewacht en vond ik de kleuren en de oplichtende vleugels toch een boeiender sfeerbeeld geven dan de foto's van voordat de zon over de bomen scheen.

Weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) in fluitekruid
Weidebeekjuffer in fluitekruid