> > Appelvinken en meer bij vogel-boshut Hoenderloo

Appelvinken en meer bij vogel-boshut Hoenderloo

Ik kan niet anders dan reclame maken voor bos-vogelhut Hoenderloo. De appelvink is een werkelijk waar prachtige vogel en hij laat zich op dit moment met enige regelmaat zien bij deze mooie vogelhut. Daarnaast kun je als je een lange dag zit met wat geluk soorten als gaai en boomklever mooi fotograferen. Mijn dagje was wel heel geslaagd omdat er zelfs een paar seconden een ekster langs kwam.

Toegegeven, soms heb je wel wat geduld nodig, want in 8,5 uur zitten zit je met enige regelmaat naar een vrij rustige scene te kijken, maar toch kwam er tijdens mijn dagje tot 3 keer toe een paartje appelvinken wat eten en drinken. En voor deze grandioze vogel kwam ik in feite. Tijdens 3 korte bezoekjes kun je met totaal verschillende apparatuur een mooie variatie aan beelden schieten.

Kopportret van een appelvink
Kopportret van een appelvink
Canon 70D, 500mm F4, 1.4 converter
Portret van een appelvink
Wat zijn ze toch mooi!
Canon 5D MKII, canon 500mm F4
Drinkende appelvink in tweevoud
Appelvink in tweevoud

Uiteraard ben je niet alleen appelvinken aan het fotograferen, maar tussendoor gebeurt er zo nu en dan iets leuks. Een paar bijzondere momenten van afgelopen keer was een bezoekje van een houtduif die mooi behoedzaam boven een randje gras uit kwam.

Kopportret van een ekster
De houtduif, wat een kleurrijke vogel eigenlijk!

Een roodborstje die een bad nam maakte er een redelijk spektakel van en omdat de zon er net even in tegenlicht doorheen brak ontstond er een spetterend geheel!

Roodborstje neemt een bad
Roodborstje neemt een bad
Roodborstje neemt een bad
Spetterend!

De gaai is net als de ekster zo'n kraaiachtige die zich perfect aanpassen aan het leven met mensen, je kan ze soms midden in de stad tegenkomen, maar toch zijn ze schuw en pienter genoeg om direct door te hebben als er iets afwijkt en je interesse toont. Niet ze gemakkelijk te fotograferen dus en toen hij deze dag een paar keer een bliksembezoekje bracht om gauw een paar pinda's te snaaien was ik erg blij dat ik hem mooi op de foto kon zetten. De blauwe veren in de vleugel vind ik prachtig!

De gaai met zijn prachtige blauwe vleugelveren
Gaai met zijn prachtige blauw

De boomklever komt met enige regelmaat langs en ook al heb ik deze soort al vaak kunnen fotograferen vanuit een vogelhut, in dit geval zat ie wel weer even heel klassiek mooi te zijn op een mooi plekje. Kan het toch niet laten die foto dan toch ook nog te delen.

Boomklever in klassieke houding
Boomklever

Alles bij elkaar is het bijzonder wat je in een uur of 9 zitten vast kan leggen! Ik zal het hier bij laten, maar voor mensen die graag nog wat meer willen zien: er staan nieuwe beelden bij de volgende soorten: