> > Sleedoornpage op guldenroede

Sleedoornpage op guldenroede

Al drie jaar probeer ik de zeldzame en lastig te fotograferen sleedoornpage mooi op de foto te krijgen. Het was me al wel gelukt om deze zeldzame soort vast te leggen, maar helaas was het beestje wat ouder, zat op een lelijk takje en was hij niet helemaal lekker scherp. Kortom, het moest dus beter. En dat is dit jaar wat mij betreft naar tevredenheid gelukt.

Ik ben 2 keer op zoek gegaan op een locatie waar dit prachtige vlindertje drinkt op guldenroede. Een mooie gele bloem met een oranje vlinder vond ik een prachtige kleurcombinatie die ik graag vastlegde. Toen uiteindelijk dit vrouwtje echt wel een uur nectar heeft gedronken en mij dus alle tijd gaf om haar mooi op de foto te zetten kon ik tevreden naar huis. Volgend jaar kan ik me weer op andere doelen richten!

Sleedoornpage op guldenroede Sleedoornpage op guldenroede