> > Grutto in berijpt gras

Grutto in berijpt gras

Soms zit het echt helemaal mee. Op een ochtend met prachtig berijpt gras liet deze grutto mij bijzonder dichtbij komen, terwijl ik plat op de buik in het koude gras lag. Het lage standpunt in combinatie met de rijp levert mijns inziens een erg fijn plaatje op waarbij de warme kleur van de grutto mooi tot zijn recht komt.

Normaal gesproken is een grutto met een laag standpunt fotograferen niet zo eenvoudig. Met de auto benaderen lukt wel, maar zodra de autodeur open gaat is het gebeurd met de pret. Daarom heb ik voor de foto op veilige afstand mijzelf laten zakken en ben door het berijpte gras heel rustig dichterbij getijgerd. De grutto zelf zag me op die manier niet als bedreiging en kwam zelfs rustig mijn kant op tijdens het foerageren. Uiteindelijk moest de converter er tussenuit en kon ik op een gegeven moment onderstaande foto maken. Een bijzonder moment van natuurbeleving waardoor deze foto voor mij ook een plekje in mijn favorieten heeft verdiend.

Grutto in berijpt gras

Tijdens dezelfde mooie ochtend met rijp kon ik ook nog dit portret van een grutto op een paaltje met een mooie omgeving en achtergrondkleuren schieten.

Grutto in pasteltinten