> > Interactie tussen weidebeekjuffers

Interactie tussen weidebeekjuffers

Soms heb je weer inspiratie voor een foto. In de zoektocht naar plaatjes die meer zijn dan registratie wilde ik erg graag een weidebeekjuffer in vlucht fotograferen. Technisch krijg ik dat niet voor elkaar met allerlei triggers en sensoren, dus heb ik gebruik gemaakt van het gedrag van rivaliserende mannetjes die elkaar van de beste plekjes proberen te verdrijven.

Voor deze foto heb ik op een plek met veel weidebeekjuffers gekeken welk takje populair was en ben hier vervolgens met statief en hoekzoeker voor gaan zitten (een zwembroek kan een handig macrofotografie attribuut zijn). Twee uur en 400 beelden later is onderstaande foto het beste resultaat. Ik ben er erg blij mee!

Rivaliserende mannetjes weidebeekjuffer (Calopteryx splendens)
Rivaliserende mannetjes weidebeekjuffer