Zomerse libellen in nationaal park de Weerribben.

Deze workshop richt zich op het fotograferen van libellen. In de weerribben gaan we op zoek naar heidelibellen en pantserjuffers. Met wat geluk hebben we een heldere nacht en kunnen we prachtig bedauwde libellen fotograferen. Met wat geluk kunnen we de prachtige, bloedrood gekleurde, kempense heidelibel in fris groen fotograferen: een erg mooi kleur contrast.

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we oefenen met het fotograferen vanaf statief en de beheersing van de juiste technieken om perfect scherpe beelden vast te leggen. Er zijn als het goed is ruim voldoende onderwerpen aanwezig om op te oefenen. De locatie ligt iets langer in de schaduw waardoor we wat langer kunnen oefenen op het spotten en fotograferen van slapende libellen. De dag start dan ook al vroeg, we beginnen om 6 uur en hebben dus ruime fotografie tijd. Hierna zal ik tijdens de lunch de foto's uitlezen op mijn laptop en zal ik proberen aan de hand van de gemaakte foto's nog tips te geven ter verbetering. Rond drie uur zal de workshop ten einde zijn.

Tijdens deze workshop is er zowel de mogelijkheid om in de schaduw relatief rustig te oefenen als in de zon met vroeg licht te spelen. Daarnaast kunnen we bij zonnig weer ook nog oefenen op libellen in vlucht fotograferen.

Groepsgrootte

Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 7, het minimum aantal 5.

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen 95 euro incl BTW. Dit is inclusief lunch en een naslagwerk.

Aanmelden

Als de omschrijving u aanspreekt en u graag zou willen deelnemen, meld u dan aan.