Paddenstoelen en herfstdetails fotograferen

Deze workshop zal iets anders van opzet zijn dan de workshops waarin insecten worden gefotografeerd. We gaan ons hier bezig houden met stilstaande objecten, en dat geeft de tijd en mogelijkheid om er eens rustig voor te gaan zitten. We zullen voornamelijk de tijd nemen om de vele paddenstoelen zo mooi mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat. Spelen met brandpuntsafstand, achtergrond, licht en onscherpte komen allemaal langs.

Het feit dat ons onderwerp niet weg kan vliegen houd voor de dagindeling in dat ik iets ruimer de tijd kan nemen voor een goede behandeling van de theorie. Ik zal hier dan ook ingaan op het gebruik van sluitertijd en diafragma indien gewenst. Na een behandeling van de theorie ter plaatse gaan we het bos in op zoek naar paddenstoelen, varens en mooie stukjes beukenbos met 'dansende bomen' waarin de bijzondere kleuren en het karakter van de herfst terugkomt. De locatie hiervoor is het speulder- en sprielerbos in de omgeving van Ermelo. We zullen spelen met tegenlicht, abstractie en lijnen. Ook gaan we experimenteren met verschillende brandpuntsafstanden. Uiteraard worden de resultaten besproken zodat u ook opbouwende kritiek op uw resultaten krijgt waar u van kunt leren.

"Johannes is helemaal in zijn element tijdens een workshop. Zijn passie voor natuurfotografie werkt aanstekelijk. Zijn heldere en simpele uitleg slaat gelijk aan. Hij heeft voor iedereen gepaste aandacht en laat ook iedereen in zijn/haar waarde. Een workshop van een goeie fotograaf en en prettig mens." - Mart Bevelander

Groepsgrootte

Minimum aantal deelnemers om de workshop door te laten gaan is 5. Er kunnen maximaal 7 man mee.

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen 90 euro incl BTW. Dit is inclusief lunch, een ronde koffie en een ronde fris. Een naslagwerk is ook inbegrepen bij de prijs.

Aanmelden

Als de omschrijving u aanspreekt en u graag zou willen deelnemen, meld u dan aan.