> > Succes bij de lowlands photo contest

Succes bij de lowlands photo contest

Dit jaar is het voor het eerst gelukt om door te dringen tot de prijswinnaars van de Lowlands Photo Contest. Een van de grotere fotowedstrijden van de lage landen. Ik ben in de prijzen gevallen in de thema categorie geel, wederom met een beel van mijn favoriete libellensoort: de weidebeekjuffer. Mijn foto is geëindigd als runner-up in de categorie, de tweede plek dus.

Ik ben al jaren op rij bezig om deze mooie soort vast te leggen en hoe langer ik er mee bezig ben, hoe interessanter de beelden geworden zijn. Tot nog toe is mijn meest bijzondere serie het resultaat van een dag lang vliegende juffers fotograferen vanuit de beek. Dat deze foto's dan ook erg goed scoren in verschillende competities is voor mij een kroon op mijn project. Maar gelukkig ben ik nog lang niet uitgedacht en heb ik de afgelopen maanden weer een paar hele gave (technisch lastige) concepten bedacht, eens kijken of het komend jaar lukt om opnieuw originele en andere beelden te maken van deze prachtige soort. Maar hoe dan ook is dit al weer een mooi moment!

Mannetje weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) in vlucht vastgelegd
Raak! Mannetje weidebeekjuffer in tweevoud